Jump to content

Danielcik

Member
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Danielcik last won the day on November 12 2019

Danielcik had the most liked content!

1 Follower

About Danielcik

Recent Profile Visitors

1,389 profile views

Danielcik's Achievements

  1. Succes! Insa, am o intrebare. De ce ai alege sa faci un portofoliu cu Gamemodeuri de SA:MP, cand ai putea sa alegi ceva mai modern, unde ai sanse mai mari sa gasesti persoane care ti-ar cumpara serviciile? De ce crezi ca cineva o sa te aleaga pe tine, relativ nou pe comunitate, si nu ar alege pe altcineva, care are mai multi ani pe comunitate? Unii mai creeaza genul asta de proiecte pentru a obtine cunostinte, etc., insa nu cred ca acum faptul ca poti programa in PAWN este cel mai WOW lucru (cand ai putea alege de exemplu JS, TS, C#), care sunt mult mai folosite.
  2. Salutare tuturor. Am creat acest topic pentru a vă oferi câteva detalii despre alt:V. După cum mulți cred că știm, momentan există 2 cliente multiplayer de bază pentru GTA V, aceastea fiind FiveM și RageMP. Însă puțini știu de alt:V, un client relativ nou de multiplayer. Mai jos voi prezenta câteva detalii generale în legătură cu acest client. Detalii generale: Limbaje de programare suportate server-side: JS, C#, C++, (Python în viitor); Limbaje de programare suportate client-side: JS; Funcție de reconnect: Doar pentru developeri servere; Suport pentru Custom DLC: Da; Sync: Unul dintre cele mai bune. Superior celui de la RageMP; Voice Chat: Prezent, trebuie de scris cod pentru a-l face să funcționeze; NPC Sync / Trafic: Nu există. Limită playeri pe server: 4000+ (depinde de specificațiile calculatorului); Diferențe între alt:V și alte platforme: Am lucrat o perioadă pe toate din aceste platforme (cel mai puțin am lucrat pe Rage), însă am ajuns la concluzia că alt:V are foarte mult potențial. Zilnic se aduc foarte multe updateuri. În urmă cu câteva zile a avut loc un update destul de mare, care a adus îmbunătățiri sync-ului, și care a rezolvat foarte multe probleme. Updateurile pot fi găsite pe serverul acestora de Discord, de unde deasemenea puteți obține ajutor în caz că intâmpinați anumite probleme. Acum desigur că există și anumite dezavantaje, cel mai evident fiind lipsa de player, din moment ce platforma nu este destul de mult promovată. Ar fi destul de greu să începi ceva de la 0, însă în opinia mea cu timpul jucătorii o să crească dacă continuă să aducă la fel de multe updateuri ca și în prezent. Mai jos o să las linkurile la tot ce ține de alt:V. Website: https://altv.mp/#/ O mică comparație mai în detaliu a RageMP și alt:V: https://stuyk.com/alt-v-vs-rage-mp-which-is-better/ . Aștept opiniile / concluziile voastr în comentarii!
  3. Am decis să renunț la acest proiect din cauza anumitor lucruri referitoare la FiveM. Voi încerca să continui să lucrez pe o altă platformă, RageMP sau altV. (cel mai probabil altV). Topicul poate fi închis.
  4. Proiectul a fost stopat pentru o perioada din cauza lipsei de timp. Update 0.0.5a (small) Adăugat un sistem nou de parcare. Sistemul este cam la fel ca și cel anterior, doar că acum jucătorii au acces la un meniu, de unde pot spawna / despawna mașina. Create și niște funcții la sistemul de parcare care vor ajuta realizarea sistemului de Tow Truck mai rapid.
  5. Am uitat să menționez. Am început să lucrez la un HUD nou, care o să fie ceva mai spre roleplay.
  6. Update 0.0.4 Rezolvată o problema care nu arăta jucătorii corect pe leaderboard. Acum jucătorii sunt sortați dupa nivelul acestora. Schimbat timerul de la sistemul de real-weather. Acum vremea se actualizează odată la 30 de minute, pentru a nu folosi atât de multe calluri. Rezolvate unele probleme la sistemul de real-weather care nu sincronizau mereu vremea cum trebuie pentru toți jucătorii. Adăugat un DMV. Jucătorii își pot lua licențele după ce dau un test practic. La sfârșitul examenului, jucătorii primesc licența + XP. Licența expiră după 30 de zile. https://streamable.com/90wlzr Adăugat un sistem de radio. Acum posturile de radio sunt cele din viața reală. Majoritatea posturilor la moment sunt din România. Deoarece FiveM oferă posibilitatea, am reușit să schimb și iconițele posturilor de radio. https://streamable.com/6je66v . Sistemul este încă în lucru. Adăugat un mod vizual, care permite sirenelor mașinilor de poliție să fie văzute de la o distanță mai mare. Adăugat un sistem de coduri poștale. Acum fiecare zonă de pe hartă are un cod. Pentru a găsi locație dupa cod, se poate folosi comanda /postal [id], care setează un waypoint la Postal ID-ul respectiv. Deasemenea, și în partea de jos a ecranului, poate fi observat cel mai apropiat cod poștal al jucătorului. Aceasta este o hartă care vă poate ajuta să ințelegeți cum funcționează sistemul.
  7. Small update 0.0.4b Am terminat sistemul de real-time weather. Acum vremea din joc este sincronizată cu cea din orașul București. Vremea se actualizează odată la 10 minute. Vântul și direcția vântului corespunde cu cea din viața reală. În pozele de mai jos, vremea v-a fi cea din orașul Trieste (Italia). (Căutam un oraș unde ploua) Vremea real-time: Vremea în joc:
  8. Update 0.0.4a Rezolvată o problema care oferea arme jucătorilor care intrau în mașina de poliție. Schimbată poziția inventarului. Acum inventarul nu apare peste oră / dată. Adaugată comanda /god. Cu ajutorul acestei comenzi, administratorii devin invincibili. Dacă god mode-ul este activat, pe ecran apare un mic text. Adăugat un sistem de XP. Acesta este foarte asemănător cu cel de pe GTA:Online. Jucătorii vor primi XP, după ce termină un job. Odată cu acest sistem, și leaderboardul este schimbat. Acesta este deasemenea asemănător cu cel de pe GTA:O , iar informațiile precum ar fi: ping / nume / level vor fi afișate acolo. Am început să lucrez la un sistem de register / character create. Momentan lucrez la aspectul meniului de creare a caracterului. Skin-ul se salvează în baza de date. Rezolvată o problemă ce ținea de hud la crearea caracterului. Când jucătorul își crează caracterul, hud-ul devine invizibil. Adăugat un sistem de register. Am rezolvat unele probleme ce țineau de SQL Injection. Numele din joc v-a corespunde cu cel pe care jucătorii îl setează pe această pagină. Pe lânga aceste noi resurse, am luat niște decizii în legătură cu modul de joc per ansamblu și am ajuns la concluzia că serverul va fi unul de medium - hard roleplay. O alta decizie ar fi că nu vom avea mașini românești pe server, din moment ce acțiunea jocului se desfășoară întru-un stat american. Următoarele updateuri vor fi pentru a rezolva problemele / adăuga unele lucruri la diversele sisteme deja prezente. Am ajuns la decizia să folosesc un API care i-a vremea din viața reala din orașul București (vânt / ploaie / direcția vântului), iar cu timpul voi integra aceste informații pe server. Sistemul este deja aproape gata, însă mai sunt unele lucruri minore de rezolvat.
  9. Update 0.0.3b Sistemul de parcare a fost realizat. O mică descriere: Pentru a parca mașina puteți folosi comanda /park. Mașina poate fi parcată oriunde pe mapă. Damage-ul se salveza (ușile lipsă / geamurile sparte / roțile sparte). Mașinile parcate pot fi văzute doar daca distanța dintre jucător și mașină este mai mică de 100 de metri. Adăugată comanda /giveammo, care permite administratorilor să adauge gloanțe în armele jucătorilor. Rezolvată o problemă ce uneori nu salva gloanțele jucătorului corect. Adăugate mai multe magazine de unde jucătorii pot cumpara pâine / apă. Pe viitor vor fi adaugate mai multe obiecte care vor putea fi cumpărate de la aceste magazine.
  10. Update 0.0.3a Realizat aproximativ 70% din sistemul de parcare. Rezolvat un bug care uneori spawna mașinile puțin mai sus de pământ. Acum mașinile se spawnează pe pamânt. Acum în baza de date se salvează și rotația mașinii din momentul parcării, pentru a evita unele probleme când mașinile erau parcate în pantă. Rezolvate anumite probleme la dealership. Acum dacă ești în dealership, nu mai poți folosi inventarul. Dezactivate unele taste pe durata a cât ești în dealership. Poze sistem parcare: P.S: Textul din partea de sus a mașinii apare doar când vehiculul este parcat, și ești foarte aproape de el. ( mai puțin de 3 unitați)
×
×
  • Create New...